Friday, August 12, 2011

::Andaiku Pergi::


Assalamualaikum kawan-kawan semua. Lama tak update blog ni kan. Hmm..bukan apa, cuma tak ada masa banyak. Syukur alhamdullilah dapat update blog ni hari ni. Emm..mood hari ni ilah sedih, tak ada mood yang best. Sedih dengan masalah sendiri, sedih teringat mak abah kat kampung. Rasa jauh hati tiba-tiba dengan sesuatu. Rasa penat. Rasa tak mahu bercakap dengan sesapa pun. Rasa tak boleh nak senyum. Dan rasa nak menangis sepuas hati. Tengah sedih2 ni dapat pula satu lagu ni, best pula dengar, lirik dia syahdu, sedih...=.=

Lirik Lagu Andaiku Pergi (Mirwana)

Cerita hidup kian berlalu,
Membawaku ke penghujung,
Kaku langkah kian lemah,
Kelu lidah untuk bicara.
 
Langit jingga warna senja,
Desir bayu membisik duka,
Kealpaan nan semalam,
Inginku lepaskan luka silam.

Bersama rayu doa,
Damba keampunanNya.

Andai diriku pergi,
Tinggalkan mu sendiri,
Usah kau sedih,
Usah tangisi duga dari Ilahi.

Andai ku pergi dulu,
Tiba tika dan waktu,
Telah tertulis takdir untukku,
Perjanjian yang Maha Agung.

Doakanku sejahtera di sisiNya.

Rasa gentar, rasa rindu bertarung di fikiranku,
Wajah ceria, senyum manja kisah kita menghapus resah.

Maafkan diriku kasih kerana buat kau menangis,
Restuiku dengan cinta, jangan kau titiskan air mata.

Pintaku redhailah,
Terima kasih atas segalanya.

Hidup ini sementara,
Ujian pasti setia hati,
PadaMu kekasih.

Moga rahmat hidayahMu,
Mengiringiku, menemaniku,
Saat akhir waktu.

Bersaksi diriku,
Tiada lain hanya Kau satu,
Memiliki cintaku,
Ku serah segalanya kepadaMu








2 comments:

liesa kHaliesa.. said...

eh makcik, mcm knl lagu tu..:P
jgn sedih2 la syg, meh jumpe i...
^.^

Cik Wawa said...

uit..haha..lagu tu bestlah..huhu..nnt i blik i jumpa u ok..;)